Waarom zijn wij CarniVoer begonnen

Waarom zijn wij CarniVoer begonnen?

Het hebben van een hond of kat maakt mensen blijer en gezonder is uit onderzoek en in de praktijk gebleken. In 2017 waren er in Europese huishoudens 102 miljoen katten en 85 miljoen honden. Vele van deze dieren vertonnen chronische ziekten weten we uit praktijk ervaring van onze dierenartsen. In 2017 waren in de USA 6 miljoen katten en honden gediagnosticeerd met kanker. Slechts 5-10% van alle kankervormen zijn erfelijk. 95%  is veroorzaakt door omgeving lifestyle, te weinig bewegen, overdaad aan medicatie, infecties, overgewicht en voeding. Vooral te vaak en teveel voeding rijk aan geraffineerde koolhydraten is een gevaar voor het ontstaan van ziekten en dus ook kanker.

De missie van CarniVoer is het geven van de juiste informatie aan huisdier eigenaren dat je zo weinig mogelijk diergeneeskundige hulp behoeven en je dus meer plezier aan je hond en kat hebt.  Het  frustreerde ons dat op onze spreekkamer tafel in de kliniek veel voedingsgerelateerde problemen voorkwamen. Dat een eigenaar niet beter weet dan dat de voeding die hij/zij koopt de juiste voeding is.

Elf jaar geleden was het geven van een advies om een hond of kat rauw te gaan voeren heel erg vreemd. Raar eigenlijk want nog geen halve eeuw geleden wist men niet beter. Afijn wij zijn bij dieren met chronische ziekten het advies gaan geven om rauw te gaan voeren. Het aanbod kant en klare versvlees producten was erg beperkt. Wij zijn toen voor de dierenkliniek naar eigen receptuur kant en klare versvlees voeding gaan maken. De dieren knapte daar zo mee op. Ook dieren die al jaren last hadden van chronische ziekten. Dit werd doorverteld en het bedrijf CarniVoer “was geboren”.

Wat bedoelen we nu met chronische ziekten? Dit zijn ziekten die langer duren dan zes weken en niet meer voorbij gaan. Huidallergieën, chronische oor ontstekingen, tandsteen, maag darm aandoeningen, auto immune ziekten en kanker zijn enkele van de chronische ziekten. Honden en katten worden hier niet blij van. Hier lag dus onze taak. Diergeneeskunde bestrijdt deze ziekten symptomatisch. De oorzaak van de ziekte wordt niet aangepakt. Dit resulteert in een levenslange medicatie met mogelijk nog meer aanvullende behandelingen.

We hebben dus gekeken naar de evolutionaire voeding van honden en katten. Op basis van dit gegeven zijn we voeding gaan maken.
Carnivoer is ontstaan om op deskundige wijze voeding te maken die leidt tot een beter functioneren van het lichaam.