Hygiëne en rauwe voeding

CarniVoer wil je graag enkele richtlijnen geven hoe je het beste met de rauwe bevroren en niet bevroren rauwe voeding (CarniVoer2GO)  om kunt gaan. Rauwe voeding is “levende voeding” Daardoor snel aan bederf onderhevig.

Wij adviseren de volgende richtlijnen:

  1. Gebruik aparte bakken, snijplanken, messen en lepels, afwas attributen en voerbakken. Was alles direct na gebruik af.
  2. Als een voerbak van uw hond / kat leeg is, reinig deze dan direct in de vaatwasser of wasbak met een “chemical free” reinigingsmiddel.
  3. Snij het bevroren vlees overlangs open en deponeer het bevroren vlees in een aparte afgesloten bak. Het plastic apart afvoeren. De kartonnen verpakking kan bij het oud papier.
  4. Ontdooi CarniVoer voeding in de koelkast. Dit kan twee dagen duren. Het is de meest hygiënische methode.
  5. Eens ontdooit kan CarniVoer niet langer dan drie dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaard worden. Het is immers “levende” voeding.
  6. Reinig de bewaarbak als CarniVoer op is direct.
  7. Was voor en na het voeren van je dier je handen.
  8. Reinig eventuele verontreinigingen met een papieren doek en een “chemical free” reinigingsmiddel. Gebruik geen vaatdoekjes.
  9. Houdt CarniVoer buiten het bereik van kinderen.

Wij adviseren dit niet omdat CarniVoer een besmettingsgevaar oplevert, maar om je duidelijkheid te verschaffen hoe je het beste met CarniVoer om kan gaan. Dit geldt natuurlijk ook gewoon voor je eigen etenswaren.  Algemeen geaccepteerde huishoudelijke hygiëne toepassen is voldoende.