Mijn ruikt sinds rauwe voeding

Dit is een normaal verschijnsel. Het is van tijdelijke aard en heeft te maken met het ontgiftigingsproces.

De vorige voeding heeft de hond belast met allerlei afvalstoffen. Als je overstapt op de correcte rauwe voeding, zal dit binnen afzienbare tijd over zijn. Hoe langer er lagere kwaliteit voeding is gevoerd, hoe langer de ontgiftiging duurt.

Als een dier langdurig een lagere kwaliteit voedsel heeft gegeten kan dit geleid hebben tot het opstapelen van afvalstoffen in de bindweefsels en leiden tot een veranderde leverfunctionaliteit. De overstap naar CarniVoer doet deze afvalstoffen loskomen en worden het lichaam uitgewerkt. Dit kan zich uiten in de volgende tijdelijke verschijnselen:

  •    Een tijdelijk dunnere ontlasting.
  •    Een tijdelijke (mond) geur.
  •    Tijdelijk meer haarverlies.

Uiteraard vinden deze verschijnselen niet allemaal tegelijk en in dezelfde mate plaats.

Rauw gevoerde honden ruiken juist niet. Ze hebben minder snel last van tandsteen en stinken niet uit de vacht (ook niet als deze nat is) en niet uit de bek.  Voor meer informatie verwijs ik u naar de verkorte uitvoering van de thesis van dierenarts en osteopaat Erwin van Gijtenbeek op deze website.

Besluit u een ontgiftigingskuur te geven aan uw dier? Dan is ons advies omdat pas te doen als het dier minimaal vijf maanden volledig op CarniVoer staat.