Hygiëne en rauwe voeding

CarniVoer wil je graag enkele richtlijnen geven hoe je het beste met de rauwe voeding om kunt gaan. Rauwe voeding is “levende voeding” en daardoor snel aan bederf onderhevig.

Wij adviseren de volgende richtlijnen:

  1. Gebruik aparte bakken, snijplanken, messen en lepels, afwas attributen en voerbakken. Was alles direct na gebruik af.
  2. Als een voerbak van je hond of kat leeg is, reinig deze dan direct in de vaatwasser of wasbak met een goed reinigingsmiddel (liefst chemical free).
  3. Snij het bevroren vlees overlangs open en deponeer het bevroren vlees in een aparte afgesloten bak. Het plastic apart afvoeren. De kartonnen verpakking kan bij het oud papier. Het karton is van gerecycled karton en kan ook weer gerecycled worden.
  4. Ontdooi CarniVoer voeding in de koelkast. Het is de meest hygiënische methode.
  5. Eens ontdooit kan CarniVoer niet langer dan drie dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaard worden. Het is immers “levende” voeding.
  6. Reinig de bewaarbak als CarniVoer op is direct.
  7. Was voor en na het voeren van je dier je handen.
  8. Reinig eventuele verontreinigingen met een keukenrol of torkrol en een goed reinigingsmiddel. Gebruik geen vaatdoekjes.
  9. Houdt CarniVoer buiten het bereik van kinderen.

Wij adviseren dit niet omdat CarniVoer een besmettingsgevaar oplevert, maar om je duidelijkheid te verschaffen hoe je het beste met rauwe voeding om kan gaan. Dit geldt natuurlijk ook gewoon voor je eigen etenswaren.  Algemeen geaccepteerde huishoudelijke hygiëne toepassen is voldoende.